top of page

Dry-needling

Dry needling is een behandelingsmethode waarbij pijn wordt behandeld die als oorzaak het verkeerd functioneren van spieren heeft.

Wanneer door een bepaalde oorzaak (trauma, langdurige overbelasting,…) een spier fout begint te functioneren zal er een Triggerpoint of Knooppunt ontstaan.

Deze knooppunten geven een specifieke drukpijn maar kunnen ook op andere plaatsen in het lichaam uitstralingspijn geven.

Wanneer we deze via Dry Needling zullen behandelen wordt er op de plaats van het Triggerpoint een droge (dry) accupunctuurnaald aangebracht, er wordt dus geen vloeistof ingespoten. Hierdoor neemt de doorbloeding op deze plaats toe en helpen we de spier zichzelf te herstellen.

Dry Needling is niet hetzelfde als accupunctuur. Bij accupunctuur worden er meerdere naalden geprikt die enige tijd blijven zitten om zo invloed te krijgen op de energie van het lichaam. Dry needling gebruikt slechts één naald die kortdurend blijft zitten.

Dry Needling is geen behandelingsvorm die exclusief gebruikt wordt, maar gaat altijd samen met stretching, warmte en oefentherapie.

bottom of page